KeesFilm
Mijn moeder stalde me in de Cineac aan de Coolsingel als ze boodschappen ging doen. Dat was een doorlopende voorstelling met polygoon-nieuws, een woody woodpecker en een dikke en de dunne. Het maakte mij niet uit, hoe lang ze ging winkelen. Ik vond het geweldig. Ik was toen vier. Later werkte ik bij de televisie, maar echt filmen heb ik geleerd bij Musch en Tinbergen, geweldige documentaire-filmers (twee gouden kalveren), maar vooral ook geweldige mannen. Dank je wel, Jan en Tijs.

Voor ‘Het accordeon’ filmde ik een duo concert van Frode Haltli met Trygve Seim. 

Vriendschapsscholen? Wereldscholen! maakte ik in 2006 in opdracht van VPS, nu de stichting ‘Kind en onderwijs’ in Rotterdam. Dorpskinderen uit Bergschenhoek gaan op bezoek bij leeftijdgenootjes, die op school zitten in Spangen. Dat lijkt even wennen, maar zoals een moeder aan het eind van de film zegt: ach meneer, er is geen verschil, ’t zijn allemaal kinderen…
Wat kan ik doe? gaat over basisschool-leerlingen, die op maatschappelijke stage gaan.  Zo organiseren een leuke middag in het verzorgingshuis en ze gaan meehelpen in een gezinsvervangend huis. Deel 2 van de film laat zien hoe je als school zo’n stage organiseert. (2008)
Ecce homo is van 2010. Ik wilde een film maken over Georg Grosz, omdat hij menselijkheid tekent. En hij is geen buitenstaander: ‘alles wat ik tekende, was ik zelf ook’. De spelregels bij de film: alles wat je ziet is uit de bundel ‘Ecce homo’  van Georg Grosz, alle tekst is van Georg Grosz en met de muziek heb ik een beetje gesmokkeld: die is ‘bijna’ uit de tijd.

Vogeltjes filmen met Jan Musch. Het eerste deel van een serie over de vogeltrek en de bescherming/bedreiging van fourageergebieden. Ik deed het geluid bij opnames in Namibia.